Gombás szarvas szeletek
Hozzávalók:

1 kg szavascomb
20 dkg gomba
1 fej hagyma
1 sűrített paradicsom
2 dl száraz vörösbor

bors
liszt
borókabogyó
olaj
Elkészítése:

A szarvascombot kb. egy ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Kicsit kikloppfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe forgatjuk, és kevés forró olajon hirtelen kisütjük. A húst tepsibe tesszük. A hagymát apróra vágjuk, és a hús olajában pirítjuk. Hozzátesszük a gombát, borókabogyót, és pirítjuk tovább. Ha a gomba elkezdett levet engedni, beleöntjük a paradicsompürét és a bort. Kicsit forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon, majd a húsra öntjük. Lefedjük a tepsit, és puhára pároljuk a húst.
Fortély:

Burgonyakrokettel tálaljuk.

Ha túl sűrű a mártás, akkor kis borral hígíthatjuk. Én sosem vizet öntök hozzá, elrontja a finom boros ízt.